Uppdaterad: 2018-06-03

Facebook

2018-06-03

Vem bor här? 

vandring
Åtta trädgårdar öppnade sig under lördagsförmiddagen för ett fyrtiotal Tallkrogenbor på trädgårdsvandring. 

Åtta trädgårdar, åtta temperament, åtta olika förutsättningar och användningsområden och hur många växter som helst.

7 444 steg, nya grannkontakter och löften om byten av tips, fröer och plantor. 

Det gör vi om nästa år!2018-05-26

Till alla medlemmar
Här är en inbjudan att delta i en anonym enkät om föreningens arbete och prioriteringar.

För att besvara enkäten, gå in på följande länk:

https://goo.gl/forms/G02d8EIyXuGJJ4Ij2


Vi behöver ditt svar senast den 4 juni!

TACK för din tid!

//Styrelsen

2018-05-26
trädgårdar
Öppna trädgårdar
 

lördag den 2 juni

Att vandra genom Tallkrogen är en upplevelse. Överallt grönskande häckar och träd. Och än mer döljer sig där bakom. Nyfiken?
Sju av dina grannar öppnar sina trädgårdar för besök på lördag den 2 juni mellan 10 och 13. 
Under ledning av trädgårdsmästare Maria Sandgren går vi via Kulstötarvägen, Olympiavägen, Lemmings väg och Maratonvägen till Krokvägen. Vi får ta del av stolthet och problem, delar råd och inspiration.

Vi ses vid uppgången till Tallkrogens tunnelbana kl 10.00 lördagen den 2 juni. Ingen föranmälan.
Arr.: Tallkrogens Trädgårdsstadsförening.
Frågor? Hör av dig till Inga Lundén, ingalunden@gmail.com

Väl mött!2018-04-10

TALLKROGENS TRÄDGÅRDSSTADSFÖRENING VÄXER!

Men vi behöver bli flera för att kunna hjälpas åt med olika aktiviteter. Här kommer några funktioner som vi hoppas kunna fylla igen så snart det går:

VALBEREDNING

Ansvarar för att locka fler personer till att engagera sig i föreningens olika åtagande. Valberedning bör ha en regelbunden dialog och kontakt med styrelsen under året för att vara informerade om föreningens behov av resurser samt vara insatta i arbetet som bedrivs. Perfekt uppdrag för dig som är en kontaktsökande, social och nyfiken person som vill ha ett viktigt uppdrag inom föreningen.

STYRELSELEDAMOT

Vi söker en eller fler nya styrelseledamöter som driver föreningen framåt med aktuella frågor och planering under året. Det Finns olika styrelseposter med olika ansvarsfrågor som kan anpassas efter intresse. Styrelsemöten brukar vara några ungefär varannan månad. Eller spännande uppdrag för dig som gillar att arbeta både operativt och strategiskt.

FESTKOMMITTÉ SAMMANKALLANDE/ANSVARIG

Festkommittén ansvarar för att arrangera

• julgransplundringen

• picknicken

• funktionärsfesten

• medlemsmöten; boka lokal, ordna nycklar samt handla och färdigställa eventuell förtäring.

Som sammankallande/ansvarig så ansvarar du för att planera och styra upp de traditionsenliga evenemang som föreningen har. Du kommer ha dialog och avstämningar med styrelsen och kommunikationsansvarig. Festkommittén presenterar en budget och upplägg för styrelsen i god tid inför varje evenemang. Styrelsen ansöker om eventuella tillstånd. Du ser också till att planera och fördela arbetet inom festkommitté gruppen. Tidigare sammankallande finns tillgänglig för att göra en överlämning och eventuellt stötta under året.

FESTKOMMITTÉ FUNKTIONÄR

det behövs förstärkning i genomförande under de årliga aktiviteter som festkommittén ansvarar för.

SKRIBENT/FOTO TILL TALLKROGSBLADET

Föreningens tidning, Tallkrogsbladet, behöver förstärkning. Så om du tycker att det är roligt att skriva och/eller fotografera är du välkommen att höra av dig till redaktionsgruppen för mer information.

ANNONS OCH SPONSRINGANSVARIG

Många av föreningens aktiviteter sker i samarbeten med lokala aktörer. Där lokala företag på olika sätt får ett bra tillfälle att marknadsföra sig och sina tjänster och produkter. I gengäld får föreningen annonsintäkter, som bidrar till att föreningens utveckling och nya satsningar som tillfaller medlemmarna.

Föreningen söker därför en person som ansvarar för att kontakta lokala aktörer för annonsförsäljning till Tallkrogsbladet, sponspring vid aktiviteter i form av ekonomiska bidrag eller produkter till tävlingar etc. Samt skapa förmånliga erbjudanden till medlemmarna (företagen får då exponeras på föreningens hemsida). Bra om annons och sponsringansvrig även har dialog med villaägarna för att synka med deras medlemserbjudanden.

Ett roligt uppdrag för dig som gillar att ha många kontakter och vill skapa nytta för medlemmarna och lokala företag.

AKTIVITETSANSVARIG LOPPIS

I maj varje år så arrangerar föreningen en loppmarknad på Tallkrogsplan. Det behövs någon som planerar och genomför denna uppskattade aktivitet.

AKTIVITETSANSVARIG TALLKROGENLOPPET

(LOPP FÖR BARN) *NY AKTIVITET*


Styrelsen vill införa en ny årlig tradition i form av ett lopp för barn. Tillsammans med styrelsen så behövs en plan för detta sättas och sedan genomföras av den ansvariga.

AKTIVITETSANSVARIG CYKELFEST *NY AKTIVITET*

Styrelsen vill införa en ny årlig tradition i form av cykelfest, ett trevligt koncept som finns på andra platser. Cykelfest innebär att du kommer äta en komplett 3-rättersmiddag under kvällen, hemma hos olika par och med nya gäster vid varje måltid. Du kommer att bli bjuden på två av rätterna och får bjuda två hemliga par på en rätt. Och inte nog med det, efter ha ätit med kända och okända vänner samlas alla deltagare till ett gemensamt partaj. Här kommer ni att få chansen att lära känna folk som ni bara som hastigast hälsat på i affären, träffat i dörren på dagis/skolan, eller bara har hört talas om. Ni kommer att träffa både nya och gamla vänner, samtidigt som ni får äta och dricka gott. Som extra bonus får ni även lite motion mellan måltiderna.

En ansvarig behövs för denna aktivitet som tar fram ett förslag som styrelsen ska godkänna. Ansvarig ansvarar sedan för att genomföra aktiviteten utifrån godkänd budget och plan.

2018-04-9

Det senaste Tallkrogsbladet samt en hel del andra dokument hittar du i filarkivet.

2017-11-27

Ytterligare en presentation

Anders Lehto visade en presentation på höstmötet.

Nu finns den här att ladda ned


2017-11-03

meeting
 Höstmötet

 Föreningens höstmöte den 24 oktober hade mycket bra uppslutning, minst 70 personer kom till mötet. 

 Tallkrogen skjuter i höjden var uppenbarligen ett ämne som lockade. Dessutom intressanta föreläsare, Anders Lehto och Henrik Nerlund.

 Henrik Nerlund från skönhetsrådet gjorde en presentation på höstmötet. 

 Den blev mycket uppskattad.

 Här kan du ladda ned den


AnnonsörerOm du vill annonsera i informationsbladet
skicka e-post till 
info@tallkrogenstf.se